Undvik kö med Waze

När många kör med GPS-appen Waze, kan servern upptäcka och varna för köer. Hur det funkar framgår av en tidigare artikel.

Skärmdump från Waze en social GPS-navigeringsapp som känner av medelhastigheten för oss alla som kör med appen. Server skickar omedelbart ut varningar där trafiken går långsammare än vanligt.Därför kan
Skärmdump från Waze, en social GPS-navigeringsapp som känner av medelhastigheten för alla som kör med appen. Servern skickar omedelbart ut varningar där trafiken går långsammare än vanligt. Här hade en olycka inträffat på E4 i södergående körbanan.

Bildrullens Hjulkalender 2014 och 2013

Författare: Lennart Strandberg

Professor (emeritus) vid Linköpings universitet; Oberoende haveriutredare och olycksanalytiker i eget företag stop.se; Körkort A BE CE DE; Tävlingsförare i svenska bileliten och på mc i enduro; Experimentell och epidemiologisk forskning om trafikantbeteende, biomekanik och kördynamik i kritiska situationer; Professor i teknisk olycksfallsforskning vid tidigare Arbetsmedicinska institutet.

Dina insikter och konstruktiva förslag:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.