Djurvännen Volvo

Bakom lucka nummer 2 i Bildrullens adventskalender kommer här ett andra exempel på Volvos vänlighet mot levande varelser.

Från Hjulkalendern 1 och dess fotgängarskydd beskrivs nu tekniken för att upptäcka djur i mörkret och att varna – eller bromsa om det behövs:

Videon ovan publicerades 5 juli 2013. Den illustrerar hur de utvecklingsansvariga vid Volvo snabbt har tagit vara på radar- och IR-teknik för att höja ambitionen till mörkersituationer. Jämför det med videon nedan, som är daterad 9 juli 2012. Då handlade det om de grundläggande problemen med att upptäcka djur i mörker och att skilja mellan små och stora djur.

Skärmdump från video om Animal Detection, som beskrivs av Anders Eidehall i bild.
Visionen för Animal Detection beskrivs i maj 2012 av Andreas Eidehall.

OK det blev kanske alltför mycket till en början med två luckor efter varandra i Hjulkalendern om Volvos framskjutna position i bilforskningsfronten. Men Volvo betyder ju “Jag rullar”. Utifrån ett av Bil-d-rullens avstavningsalternativ motiverar väl det att flera luckor anknyter till märket och till fordonsproffsen, som placerat Sverige i världstopp för säker och människovänlig bilteknik?

Med innehållet bakom nästa lucka, nummer 3, tror jag ändå att vyerna vidgas.
Du minns väl det tredje ordet i ramsan “villa, Volvo, …”  🙂

Klicka här för redan öppnade luckor i Hjulkalendern 2013

Dina insikter och konstruktiva förslag:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.