Privat övningskörning? Plats 22

Körkortsaspiranten bakom ratten kan plötsligt starta i korsningen och svänga vänster framför en mötande buss Jag var tveksam till att upplysa om så tragiska händelser inför julen, men hoppas på proaktiva dialoger om nybörjarens problem.

Situationsbild från krockplats i Linköping.
Krock i trafikljusreglerad korsning, men ej den som nämns i artikeltexten.

Dessutom kom faktiskt en artikel om privat övningskörning på 22:a plats i statistiken över visningar under 2015. Den lyfts alltså fram nu, när lucka nr.3 öppnas i årets Hjulkalender. Kan den också öppna för kreativa diskussioner mellan handledare, körkortsaspirant och andra intresserade?

Kommentera gärna nedan eller kontakta mig  om problem som känns obehagliga i sammanhanget – om det inte avser bestämmelser eller trafikregler, där trafikskolor och myndigheter vet bäst. Jag arbetar nämligen med behovsinventering för onlinestöd till både körkortsaspiranter och handledare i frågor som myndigheter inte har fångat upp och som trafikskolor inte kan slösa tid på.

 

Vänstersväng farlig manöver för ovana bilförare

En sådan dödade en ung kvinnas morfar och mormor i en korsning med luriga trafikljus. Morfar satt i framsätet som handledare i övningskörningen.
Dotterdottern förstod inte att den mötande bussen fick grönt ljus, när den gröna vänsterpilen framför henne hade slocknat.


Detta är tredje luckan i Bildrullens Hjulkalender 2015. Tidigare upplagor: 2014 och 2013

Dina insikter och konstruktiva förslag:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.