Vinner Volvos video med Zlatan?

Vänligare bilar måste köpas för att komma ut på vägarna. Därför är det väl bra att Volvo satsar på Zlatan-kampanjen? Eller ogillar du reklam som attraherar bilköpare med fokus på annat än människovänlig teknik?

De senaste veckornas reklampauser i TV har ofta innehållit Volvos kortfilm, “Made By Sweden“, med Zlatan som reciterar nationalsången:

När den hade premiär i Volvos bilhallar, besökte jag Rejmes för att pejla stämningen. Hur stor andel kom dit enbart för Zlatan, undrade jag bland annat. Svar kommer senare på eventuell begäran i kommentarsfältet.

Volvo flyttar hela tiden fronten framåt, när det gäller säkerhet och omsorg om människor i eller utanför bilen. Det uttrycks fint i videon “Volvo Cars – Everything We Do Starts With People“, som jag hittade nyss på YouTube.

Det här har jag gillat under decennier i mitt jobb med bilsäkerhet. Men bilar som har världsledande egenskaper i människovänlighet måste också säljas. Annars får inga människor nytta av kvaliteterna. Så vilken video är bäst?

Dina insikter och konstruktiva förslag:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.