Politikerresa överskuggar livsfarliga trafikbeslut – krockvideo

Politiska beslut om lokala dubbdäcksförbud ökar risken för personskador och stora ekonomiska förluster. De förmenta förbättringarna av luftkvalitén saknar vetenskapligt samförstånd. Men i media överskuggas den kvalificerade kritiken mot dubbförbuden av kameral indignation för personliga resekostnader.

Stockholms trafikborgarråd, Ulla Hamilton, har klarat sig väl från massmedial kritik mot sina lekmannamässiga motiv för dubbdäcksförbuden.

De fakta och argument mot dubbförbuden, som har förts fram av erfarna forskare i offentlig debatt tycks inte intressera redaktionerna för ledande massmedia. Kanske bedömer man att diskussionen är alltför komplex för läsarna.

Annat blir det när Ulla Hamilton beställer en dyrare flygbiljett och reser till New York med två medarbetare. Då står det med krigsrubriker vad resan har kostat.
Politikers resa till New York gick på 100 000 (DN)
Hamiltons tjänsteresa kostade 100 000 kronor (SvD)
Sten Nordin: Jag tycker det är rimligt (SvD)
Halva priset till New York (SvD)
Dyrt politikerflyg ifrågasätts (SVT)
Åkte på lyxresa för skattepengar (AB)
Hamilton försvarar tjänsteresa (DN)
Hamilton: Alla riktlinjer och policys har följts (SvD)

Visserligen är hela beloppet bara en bråkdel av den monetära kostnaden för en påkörd fotgängare i nästa blixthalka på Hornsgatan. Men ansvaret är mycket lättare att lägga på någon trafikant efter olyckor på isgata, som inte fått ytan ruggad av dubbdäck. Då kan väggreppet bli som på videon här intill.

Dina insikter och konstruktiva förslag:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.